Morgonmys, frukostplock, äggkokning och melodikryss

En och en kommer döttrarna tassande upp till mamma-och-pappa-sängen på lördagsmorgonen. Vi morgonkramas och döttrarna sätter sig sedan tillsammans för att måla och prata och skratta.

Största dottern börjar efter ett litet tag slamra i köket. Hon hämtar bröd ute i frysen och dukar fram och står i. Det är underbart att bara ligga kvar i den varma sängen kramandes på maken och lyssna på alla dessa underbara ljud. Ljud från våra fina döttrar.

Tänk att vi har en så stor dotter att hon pysslar och ordnar för sin familj. Kokar ägg och dukar fram fin lördagsfrukost.

Vi fick förvisso gå upp efter en kort stund för att hjälpa med äggen då det uppstått viss förvirring när tiden för äggkokning skulle påbörjas. Första omgången blev lite fel. Men vi lär oss tillsammans. Vi lär oss att ge tydligare instruktioner och dottern lär sig att lyssna till instruktioner. Med pappans hjälp kokade så dottern perfekta ägg.

Nu är det dags att äta frukost innan lördagens härliga klurande till musikunderhållning. Lördag och melodikryss är en fin tradition.Melodikryss

God morgon och fin lördag till er.

Etiketter: döttrar, familj, frukost, instruktioner, koka ägg, krama, lördagsfrukost, mamman, melodikryss, pappan, pyssla, sängen

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.