Läxor och konflikter

Största dottern och mamman har samarbetssvårigheter.

Det här med läxor är svårt. Och så finns det ingen dottern blir så arg på som mamman.

All frustration över svåra läxor landar på mamman. Rakt i hjärtat hamnar det till slut efter mycket tålamod och många förklaringar.

Och så blir det blixt och dunder och argt och skrik och mamman försöker vädja ’snälla sluta vara så otrevlig, jag hjälper ju dig bara’ och dottern ’du fattar ju ingenting! Du är dummast och förstår ju inte!’.

Så blir mamman ledsen och måste få fram middagen. Och orkar inte hjälpa de andra döttrarna som också behöver hjälp.

Det är inte lätt att räcka till. Det är faktiskt riktigt svårt vissa dagar. Ibland tänker mamman att det är märkligt att så mycket läxor ges till barnen som redan haft långa arbetsdagar och svårt för att läxorna ofta skapar konflikt. I alla fall mellan mamman och största dottern.

Fortsatt fin torsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

6 svar på ”Läxor och konflikter”

  1. Det är så det är ibland – hemma hos oss också. Men jag tror inte att det är dig dottern är arg på – egentligen. Förmodligen tycker hon också att det är väldigt jobbigt att bråka, men så blir det bråk i alla fall. Jag blir också arg på mina föräldrar lite då och då och ibland är det helt enkelt så att det faktiskt inte förstår. Allting går inte heller att förklara. Ibland vill man inte förklara, ibland får de acceptera att det är så. Sen så behöver inte relationen vara sämre för det. Men när man blir större är det på ett annat sätt. Det är nog övergången, innan man riktigt vet hur allt kommer bli och hur man ska vara, som är svår. Både för föräldrar och barn.

    1. Hej Judith
      Du är en klok människa och fin själ.

      Visst är det precis så som du skriver.

      Övergången är svår för oss alla. I det nya måste vi finna ett sätt att vara tillsammans och det måste få ta tid och innebär säkerligen många fler konflikter.

      Du har ett bra seende Judith och jag är glad att du väljer att dela med dig av dina tankar till mig.

      Önskar dig och dina en fin helg.

  2. hej jag undra vad du heter för att jag gör en uppgift på svenskan och vi måste hitta källor och jag tyckte den här källan var bra och jag undra också när du la ut inlägget

    1. Hej Maria
      Tack för att du tycker att detta är en bra källa.
      Återkommer med publiceringsdatum men av olika skäl får du inte mitt riktiga namn. Men, jag är lärare i svenska och lovar dig att hemsidans adress räcker som källa.
      Gissar att du skriver om läxor och svårigheter med läxor. Berätta gärna vad du skriver om och hur du tänker om ämnet.

      Önskar dig en fin dag.

  3. Hej! jag skriver en debattartikel som handlar om läxor och konflikter hemma, men min svenska lärare ville att jag skulle skriva in källa för att jag ska lära mig att sätta in källor i en text.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.