Semester, sjukhusbesök och tankar.

Det är som att en svängdörr öppnats till sjukhusets värld. Maken och dottern åker också idag för att ta prover och träffa läkare.

Mamman försöker så gott hon kan att behålla normaliteten här hemma. Sy lite, diska, tvätta, låta de hemmavarande döttrarna bada och leka.

Oron har förstås tagit ett grepp runt mammans själ men jag försöker att skjuta det så mycket ifrån mig jag kan. Maken är en klippa, ett stabilt lugn och en fantastisk levnadskamrat att dela allt med. Glädje blir gladare i hans sällskap och oro blir lite lugnare och lite sakligare och livet helt enkelt behagligare, bättre och mer kärleksfullt.

Maken tar de första dagarnas prover med dottern för att han ser att mammans oro lyser allt för starkt igenom just nu. För att mamman skall bli sitt handlingskraftiga och sakliga jag behövs vila och lugn och dottern behöver inte en spänd och orolig mamma vid sin sida när prover skall tas. Det gör bara dottern orolig. Pappan däremot är lugn och trygg och oroar sig aldrig i onödan.

Idag ber mamman en liten bön om att acceptera de prövningar som kommer vår väg, om styrka, kraft och tålamod och om att dottern kommer att bli bra. Om att allt kommer att lösa sig till det bästa. Om att mamman fort finner den bästa, mest handlingskraftiga och kloka sidan av sig själv. Och om banala saker som att vi får känna snart att det är semester.

Fin tisdag till er.

Etiketter: bön, diska, dotter, kärlek, klippa, make, mamman, pappan, sjukhus, sy, trygghet, tvätta

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Semester, sjukhusbesök och tankar.”

 1. Jag vet inte om det är rätt tillfälle att säga detta men du är en stor inspiration, och du har del i att jag från att ha jobbat heltid, har börjat vara ledig Onsdagar så att min tvååriga dotter får vara hemma och pula och dona med mig, och den sjuåriga dottern slipper fritids för att istället bli hämtad tidigt av lillasyster och mig. Dessutom blir helgerna friare eftersom jag och min lilla städtant (eller städsabotör) får lite undangjort på förmiddagen. Tack

  1. Hej Bits
   Det är aldrig fel tillfälle att säga fina och positiva saker. Tack.
   Att få vara en inspiration till att ni nu har hittat ett tempo som passar er är fantastiskt.
   Jag blir så glad för er skull och för min egen skull för att jag med mina texter och mitt perspektiv kunnat inspirera.

   Önskar er en fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.