Tankar

Det är svårt att bestämma sig huruvida riktigt jobbiga händelser skall få ta plats här. Bli synligt för fler än oss, den allra närmsta familjen och vännerna.

Livet är svårt med både med och motgång. Mycket är privat och skall hållas i en nära förtrogen krets. Andra saker skall ut i luften, bli synligt och luftas. Delas med av så att vi kan stödja varandra.

Att vara förälder är svårt. Vi utsätts för lika många prövningar som glädjestunder. Och i prövningen behövs ibland luftning av den egna tanken utan att för den skull bli för privat eller riskera att utlämna de egna barnen.

Det här är mammans blogg från mitt perspektiv, inte döttrarnas, inte ett utlämnande av dem som egna självständigt tänkande individer. Så tänker mamman kring de små berättelser som tar plats här.

Utifrån det perspektivet skriver jag. Så luftar jag mina tankar och mina känslor. Och mamman tror att det är viktigt att visa hela spektrat av detta med att vara människa. De bra dagarna likväl som de dåliga.

Igår var en jobbig dag. En av  döttrarna fick ett krampanfall. Det kom fort och gick över lika fort.

Det har hänt förut men då i samband med stark stress eller infektion. Det här gången bara kom det mitt på dagen.

Igår blev därför en sjukhusdag. Tillbaka skall hon imorgon för ytterligare undersökningar av specialist.

Idag är en trött dag och en tacksamhetsdag. Mamman är så oerhört tacksam för allt det jag får kalla mitt. Så oerhört lycklig och tacksam.

Fin söndag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar på ”Tankar”

  1. Tycker du är skicklig på att skriva personligt men inte privat. Som läsare får man en glimt – en aning, men inte hela bilden. Naturligtvis blir man (jag) nyfiken på mer, tror det finns mycket intressant och klokt där bakom, vem är du & hur blev du den du är? Men en sak som gör att jag följer din blogg är just att du inte lämnar ut allt. Och att du skriver ur ditt perspektiv – om de övriga 6 i din familj vet vi ju inget egentligen. Stort plus till dig för respektfulla, ödmjuka små texter med hög integritet. Som hemmamamma och stor funderare över livet/föräldraskap hoppas jag på fler långa inlägg. Men, gör inget du inte är helt bekväm med – s.ä.r.s.k.i.l.t inte på nätet. Fin sommar önskar jag dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.