Ordning och reda

Skolflickorna har körts till sina skolor och mamman är hemma igen.

Sitter nu med almanackan för att få ordning på veckan. Det blir mycket att ordna med så här i slutet på terminen.

Det är skolutflykter, konserter, musiklektioner, matsäckar, skolteaterbesök, gymnastikpåsar på rätt dag och tråkiga saker som begravning och mycket annat.

Mamman skall se till att allting är klart till bygdespelet och så skall jag sticka färdigt en sjal till mig. En svart trekants-sjal med någon gladare färgdetalj till, hade jag tänkt mig i alla fall. Vi får se om den blir färdig. Mamman har ännu några dagar på sig att handarbeta färdigt.

Dags att hänga almanackan på sin plats på väggen för att istället plocka fram frukost till mamman och två små döttrar.

En liten dotter sover fortfarande och en dotter står med brödsmulor i handen för att mata små talgoxar som bor i träd nära huset. Den fågelintresserade dottern har med mammans hjälp slagit upp talgoxe i fågelboken och lyssnar fågel-läten för att kunna härma och locka till sig morgonhungriga fåglar.

Fin måndag till er.

Etiketter: almanacka, dotter, fågelbok, mamman, matsäck, planera, skola, skolutflykt, talgoxe

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.