Skolmorgon

Måndag morgon och väckarklockan väcker oss vid tjugo över sex. Mamman trycker på snooze-knappen några gånger men kommer ändå upp i god tid.

Varje skolmorgon har börjats med att mamman fått prata med och krama liten skoldotter som darrat och gråtit och inte velat gå till skolan. Det har varit jobbiga morgnar främst för dottern.

Idag, en vecka efter början på nya skolan, vaknar dottern glad och ser fram emot att åka till skolan. Inget gråt. Inga darrningar.

Döttrarna äter frukost och morgon-myser i soffan. Det är skönt att känna dotterns lugn. Det gör mig innerligt lycklig.

Visst kommer det komma stunder som är jobbiga även i denna skola, men grundförutsättningarna och känslan är så mycket bättre än det någonsin varit för dottern i skolvärlden.

Att kunna se till att barnen har det bra, att finnas tillgänglig och se, bemöta och lyssna och ändra det som behöver ändras det är helt enkelt ovärderligt.

Fin måndag till er.

Etiketter: dottern, frukost, glad, gråt, mamman, skola

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Ett svar till “Skolmorgon”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.