Kylig vårpromenad

Idag har mamman varit på vårpromenad i kylig och klar vårluft med största dottern som sällskap.

Det slår mamman att under några år gick mamman med dottern i vagnen samma väg som vi gick idag och mamman tittade och pekade och visade på blommor, bilar, blad och träd. ”Titta där” och vi stannade till, mamman satte sig på huk vid vagnen och pekade och dottern tittade med stora intresserade ögon. ”Titta där och titta där” och ”fint mamma” och ”se” och nu går hon där och når mamman lite mer än till axeln.

Vi samtalar och skrattar precis som vi gjorde då men samtidigt på ett helt annat och nytt sätt. Hon är ingen mamman behöver lyfta fysiskt längre eller ta om hand på ett småbarnssätt. Dottern är större nu och behöver lyftas på andra sätt i livet. Hon är inte längre ett litet barn. Det är svårt att förstå och svårt att släppa taget men också underbart att se den fina människa hon är.

Vårpromenad i kyligt solsken kan vara en riktig själslig skatt. Sådan var vår promenad idag.Guldgult ljus

Fortsatt fin lördag till er.

Etiketter: dottern, kyligt, mamman, promenad, solsken, vårpromenad

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.