Klännings-sömnad

Morgonen är tyst. Förkylda familjen sover.

Mamman skall gå upp för att lura lite på ett sömnadsprojekt som behöver vara färdigt om drygt två månader. Det behövs sys klänningar till de två äldsta döttrarna. Klänningar som skall se ut som om de kommer från början av 1900-talet. Klänningar som bondflickor bar. Kanske med förkläde. Så tror mamman att det får bli. Förkläde över enkla klänningar.

Döttrarna skall spela i orkestern i ett bygdespel i grannbyn och då behövs tidsenliga kläder. Det skall mamman fundera lite på idag.

Fin tisdag till er.

Etiketter: bygdespel, döttrar, förkläde, klänning, mamman, orkester

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.