Veckans första skolmorgon

Så var det åter skolmorgon.

Ljusen är tända, frukost serveras, döttrar soffmyser under varma filtar och mamman har tagit på sig raggsockorna och tjock tröja.

Tror att mamman sovit lite oroligt inatt. Brukar göra det när det är fullmåne. Vi har mörkläggningsgardiner som skärmar av allt ljus utifrån i sovrummet men det tycks inte hjälpa när denna himlakropp lyser starkt på stjärnklar himmel. Kraften tar sig ändå in i sinnet.

Strax dags för veckans första skolrunda. Största dottern som vanligt lycklig över att få gå till skolan och de två andra lite mer skeptiska denna morgon. Trötta, frusna och med en känsla av att vilja stanna här hemma har de ändå så sakteliga börjat göra sig iordning.

Fin måndag till er.

Etiketter: döttrarna, filt, frukost, levande ljus, mamman, skola, skolmorgon, soffmys

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.