Balanskonst

Idag är en sådan där dag när viljor möts och stöts. Döttrar som inte varit hemma under några dagar konflikt-drabbar-samman-med-mamman, och mamman som vet att hon borde behålla sitt lugn och prata lugnt och förstå beter sig inte riktigt som hon borde.

Mamman blir till slut arg efter mycket och många påstridiga påhopp och surminer och argumenterar tillbaka på ett inte så förstående sätt. Det är som att mammans tålamod brister eller exploderar som en vulkan efter några timmars tjat och gnäll.

Det är underbart att vara många i familjen, det är gott att vara många olika personligheter men ibland också en riktig balanskonst att hantera och respektera alla olikheter på rätt sätt. Ibland havererar allt tålamod och all balanskonst och idén om ständig respekt för personuttryck blir så svårt att upprätthålla. Efter tillräckligt mycket kritik från döttrarna blir mamman ledsen inuti och sedan arg och då är det som om det bara blixtrar inne i huvudet. Usch så ledsen och besviken en mamma kan bli på sig själv ibland. Usch.

Fortsatt fin fredag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.