Jobbig dag för dottern

Ledsen dotter. Näst största dottern har haft en dålig dag i skolan. Hon mår inte bra. Gråter och är så liten i mammans famn.

Som jag önskar att det gick att sudda ut allt det jobbiga för den fina dottern. Bära det själv. Mamman känner sig förstås aningens nedgången själv för tillfället men ändå. Få barnen att känna sig bra det har mamman alltid ork med. Krama, prata, krama, prata lite till och så ordna något mellanmålsmys så att vi känner av den starka gemenskap vi har, lite extra. Dottern vet med sig att det kommer bättre dagar. Men gråta ut det skall hon göra för att kunna skaka av sig och gå starkare ifrån de jobbiga känslorna.

Det behövs stort engagemang även för de lite större barnen. Mycket tid och mycket närvaro. Underbara, underbara barn.

Fortsatt fin måndag till er.

Etiketter: dottern, gråta, krama, mamman, prata, skola, skratta

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar till “Jobbig dag för dottern”

 1. Det är tufft ibland att vara ung… Men att ha en familj som stöttar och som man är älskad av betyder så mycket. Har man ingen som bryr sig kanske självkänslan skadas när det är jobbigt, tänker jag, men när man vet att man vad som än händer är älskad av de sina så är det nog så att man får kraft och styrka att ta sig igenom det som är svårt och kanske också till och med växa lite på kuppen, se senare i backspegeln att man klarar av också det som kändes tungt. Kram på er.

  1. Hej Fru S
   Ja, det kan vara jobbigt att växa upp och lära sig om världen och barnen får sig ofrånkomligen själsliga blåmärken. Men så länge vi alltid stöttar och ger vår tid och vår kärlek så hoppas jag att döttrarna blir starkare av sina upplevelser.
   Tack för dina fina omtänksamma ord.

   Önskar dig en fin dag.

 2. åhh det är alltid jobbigt när saker och ting händer på en arena som vi inte har insyn i och det är så jobbigt att se sina barn ledsna när de inte mår bra…vilken tur att hon har din famn att krypa upp i och vara ledsen i…hoppas verkligen att allt löser sig <3
  kram Åsa

  1. Hej Åsa
   Ja, så är det. Dottern vilar sig och kommer igen, starkare.
   Det är gott att hon talar med oss om det som är jobbigt. Då kan vi tänka tillsammans, det tror jag löser mycket.
   Tack för dina ord.

   Önskar dig en fin torsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.