Torsdag

Idag är det lika kallt som igår. Snön gnistrar och luften är bitande frisk.

Vinterkänsla

Det kände mamman när hon vinkade av pappan och största dottern som gav sig iväg tidigare idag för att hinna till inbokad tandspecialisttid i grannbyn.

Det känns konstigt att mamman inte behöver skrapa rutor på morgonen, eller klä på sig varma utekläderna och trycka ned mössan så att bara ögonen syns. Mamman är kvar här hemma tills det är dags att hämta största dottern från skolan.

De två yngre skolflickorna har fortfarande jobbig hosta och får därför stanna hemma från skolan också idag.

Dags att plocka ur ren disk ur diskmaskinen och sedan i med det som står och väntar på sin tur på köksbänken. Bäst att skynda på för snart vaknar döttrarna och då är det frukostdags.

God morgon och fin torsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar på ”Torsdag”

  1. Jobbigt med förkylningar. Hoppas ni är bättre snart!
    Apropå diskmaskin skrev min 4-åriga syster en rolig ”bok” som hon gav till mamma på hennes födelsedag. Den hette ”Prinsesornas äventyr” och det stod ungefär såhär: ”De kom til slotet. De fik en lilasyster. Sen plokade de ur diskmaskinen.” Det var en ovanligt rolig bok, tyckte vi.
    Ha en fin torsdag!

    1. Hej Judith
      Ja, det låter verkligen som en ovanligt bra bok som utstrålar kärlek och sådan självklarhet. ’Vi fik en lilasyster sen plokade vi ur diskmaskinen’ – inget konstigt med det, naturligt att få syskon. Inget ändras förutom det underbara faktum att familjekärleken blir mer och större, livet hemma fortsätter som det gjort. ’Vi plockar ur diskmaskinen’, tillsammans. Blir tagen av fyraåringens roliga kärlekförklaring till er vardag.

      Fin fredag till dig och din familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.