Biblioteksbesök och kvällstankar

Fyra limpor gräddas i ugnen, kvällsteet står färdigt, torktumlaren torkar den sista tvätten för dagen och mamman lutar sig tillbaka och vilar.

Idag har vi besökt biblioteket. Det var roligt. Mamman hade tänkt sig låna noterna till ’An den schönen blauen Donau’ där men fann inte några. Då tar minsta dottern fram en pianobok, efter att döttrarna själva redan fått välja egna böcker att låna, och ger den glatt till mig. ’Här mamma, låna den. Den är fin’, säger hon. I boken finner mamman ledmotivet till Schindlers List, musiken till filmen Forrest Gump, ledmotivet till ’The Piano’ och många andra fina pianostycken.

’Mamma, låna den. Den är fin.’ Ja, den är fin. Och jag blir glad och förundrad över hur gott det är att ha med barnen i det jag gör. Nu var det förstås de som ville till biblioteket för att låna nya böcker men ändå så märkvärdigt att jag själv tack vare dottern nu kan öva mig på att spela en av de vackraste melodier jag någonsin hört, temat till filmen ’Schindlers List’.

God natt till er.

Etiketter: bibliotek, böcker, dottern, döttrar, mamman, noter, piano, pianobok

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Biblioteksbesök och kvällstankar”

 1. verkligen så mysig din blogg.å så fina små sängar töserna har. vore de okej om jag länkar denna blogg bland mina så jag lättare kan komma åt å hitta hit..annars kan jag givetvis spara den på skrivbordet.ler.

  har du gjort bakgrunden å allt själv.

  har ni inte vänt på dygnet …här är de så svårt å få alla att sova…

  kramis<3

  1. Hej Svintoflickan
   Du får så gärna länka hit från din sida.

   Tack för fina ord. Maken har själv byggt de fina sängarna till de små döttrarna. Och bakgrunden till sidan är också det hans byggnadsverk.

   Jo, vänt på dygnet har vi lyckats göra nu på jullovet. Får fokusera på att vända tillbaka dygnet i tid till skoldöttrarnas terminsstart. Vi vänder tillbaka så sakteliga så att omställningen inte blir så stor.

   En tanke med gårdagens biblioteksbesök var att döttrarna nu har var sin bok att bläddra/läsa i vid sänggåendet. På så vis blir det lättare för barnen att lägga sig lite tidigare igen.

   Önskar dig en fin torsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.