Söndagspyssel

Söndagar är mysiga. Barnen har lekt och mamman och pappan har fått vila ut.

Frukosten serverades mycket sent idag och kanske borde kallas brunch istället.

Vi tittade på dagens julkalender samtidigt som frukosten åts och fick då tillfälle att ordentligt tala om det som hände. En del svåra saker att tala om som döttrarna inte alls förstår eller kan ta in. De tycker att den är rolig ändå fastän de inte förstår allt som sägs och görs. Vi skrattar tillsammans åt tokigheter och skojiga repliker.

Nu är det dags att göra iordning en dotter som skall på kalas och en annan dotter som skall med mammans fina väninna till byns traditionsenliga kröning av Lucia. Dottern som skall stå utomhus för att se kröningen kan dra upp en fin halsduk över näsan. En halsduk utan ändar som mamman fick stickat färdigt igår kväll.

Vi andra skall pyssla hemmavid. Idag är det dags att pynta granen. Det gör vi alltid på andra advent.

Fin söndag till er.

Etiketter: andra advent, barn, dotter, döttrar, gran, halsduk, lucia, mamma, pappa, pynta, stickat, vila

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.