Lite blandat

Mamman har påbörjat halsduken till största dottern. Den stickas i ett lila garn med lite glitter i. Det tror mamman kommer att bli fint.

Vi tänder ljus och myser inne nu när vintern kommit till oss ordentligt. Det är så vackert att sitta inne och titta på rimfrosten på träden. Det är som om de fått frostbeklädnad istället för löv. Oerhört vackert. Och klär man på sig ordentligt på dagarna är det härligt att vara utomhus.

Mamman har satt igång middagen. Idag blir det hembakt pizza, enligt döttrarnas önskemål. Pizzadegen står på jäsning och tomatsåsen puttrar lite stilla på spisen.

Mina tankar idag går till en väninna som i dagarna mist sin fina hästvän. Väninnans familjs hästvän/familjemedlem sedan femton år har varit dålig hela hösten. Väninnan har kämpat med olika mediciner och metoder för att få henne frisk. Men nu gick det inte längre och hästen fick somna in. Det är så ledsamt för hela familjen. Hjärtat är med dem idag.

Nu leker fyra döttrar på övervåningen och en sitter och handarbetar. Skönt att det är helg.

Fin fredagskväll till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar på ”Lite blandat”

  1. Hej. Här i Hälsingland har det kommit hur mycket snö som helst. Oplogade vägar och inställda bussar. Är inte så sugen på att köra bil sen jag krockade den här tiden förra året. Ha en skön helg önskar Gunilla.

    1. Hej Gunilla
      Nej, att du att inte vill köra efter att ha krockat är fullt förståeligt. Hoppas på att det lugnar ner sig med snön och att vägarna plogas så att du kan ge dig ut om det behövs.
      Önskar dig en fin dag trots allt snöande. Kanske ut och göra och en snölykta för att lätta upp lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.