Medhavd matsäck

Eller kanske det skall kallas picknick. Frukost och lunchpicknick plockade vi iordning idag och åkte till en favoritplats. Där finns gott om plats för barnen att springa, för mamman att ligga och mysa på stora filten. Låta dagen bara vara och ha det gott. Njuta av naturen och av att vara tillsammans.

Visst uppstår konflikter mellan familjemedlemmarna även sådana här dagar men det är på något sätt som det skall vara.

Idag har mamman haft en härligt avslappnad och glad dag som för övrigt avslutades med lite pianospel. Både barnen och mamman spelade och minsta lillan som blivit lite förkyld somnade i soffan till mammans spelande. När hon blev uppburen till sin säng av pappan mumlade hon ’fin melodi, fint piano’. Det känns underbart.

Mittendottern spelade så fint och plötsligt hör vi att det spelas tvåhänt. Dottern har läst noterna och kommit fram till att det är så det skall vara.’Oj, hörde att du spelade med båda händerna, var det svårt?’  Dottern svarar ’ja, det stod att det skulle vara så, så då spelade jag det. Nej, det var inte så svårt.’

Dessa otroliga små barn. Blir nästan yr. Tänker att om barn litas till och får tillgång till till exempel musikinstrument så startar de själva en lärande process. Det är spännande.

Etiketter: barn, dotter, döttrar, familj, instrument, konflikt, lärande, mamma, matsäck, pappa, piano, picknick

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.