Midsommarfirande

Till midsommar behövs det midsommartårta, och till de som inte riktigt tycker om grädde och maräng bakas det kladdkaka.

Receptet till midsommartårtan är lånad av Herr Ernst Kirchsteiger. Så därför kallas tårtan här för ’Ernst-tårta’. Den har kommit att bli en midsommartradition.

På bilden bakas det kladdkaka, eller kanske mer rätt så tar mamman ströbröd till formen just här.

Nedan ser ni både Ernst-tårta och kladdkaka. Midsommarfika i full gång.

Efter det har vi avnjutit flertalet olika sillar, Janssons Frestelse, färskpotatis, nybakt ciabatta och så fick de barn som inte tycker om sill kycklingklubbor. Gott alltihop och så fick fembarnsföräldrarna skålat lite lagom tillsammans till maten.

Sedan dansades det runt midsommarstången här i byn. Till och med en liten bortglömd fotboll fick sin midsommarkrans. Härligt!

Etiketter: by, Ernst Kirchsteiger, färskpotatis, fotboll, Janssons frestelse, kladdkaka, midsommar, midsommarkrans, midsommarstång, sill, tårta

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.