Inte så liten längre

Vår minsta lilla är inte så liten längre. Som tre och ett halvt år kan hon en hel del. Och efter den här hemska förkylningen känns det som om hon tagit ytterligare ett kliv i sin utveckling.

Vid påklädningen igår kom vi inte riktigt överens, den lilla och mamman. Då lämnade mamman dottern vid garderoben en stund för att välja själv den klänning hon ville ha. Mamman ordnade med tvätten så länge. Efter en liten stund kommer hon så in till mig där jag står redo att sätta igång tvättmaskinen, håller upp klänningen hon inte velat ha förut och meddelar helt enkelt att ”jag kan ha på mig den här om du stryker den först, den är förstås lite trång vid halsen. Men den blir bra.”

Mamman häpnar lite över detta mycket tydliga besked från minsta dottern. Men visst, stryka det skall vi absolut ordna.

När det så var dags att byta om till pyamas på kvällen och minsta dottern får assistans av pappan vänder hon sig om mot mamman när klänningen skall träs över huvudet för att tas av och säger, som om vi fortfarande var kvar i morgonens konversation, ”ser du nu så trång den är!”

Det var svårt att inte skratta rakt ut åt dotterns kommentar. Men mamman lyckades hålla sig, vill inte förlöjliga barnen genom att skratta åt deras förnumstiga slutsatser. Höll inne skrattet ända tills jag sorterade in smutsiga kläder i tvättsorteringen. Då skrattade jag så att jag nästan tappade andan. Fast inte högt förstås så att hon kunde höra.

Underbara små barn, som växer alldeles för fort. Det är så härligt att få vara tillsammans med de och följa deras utveckling dag för dag. Tacksam.

 

Etiketter: barn, dotter, klänning, mamma, pappa, skratta, tacksam, tillsammans, tvätta, tvättmaskin, tvättsortering, utveckling

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar till “Inte så liten längre”

 1. Min yngsta syster är också tre och ett halvt. Hon fyller fyra nu i sommar och det är otroligt hur stor hon har blivit och hur mycket hon kan. Blommor som inte ens jag vet namnet på berättar hon för mig vad de heter. Idag sa hon till mig apropå regnet: ”Ja! Nu regnar det. Det är bra för citronträdet!” Hon rimmar hela tiden och har till och med lärt sig läsa lite grann. Och för bara några år sen, det känns inte som så länge sedan, så kunde hon inte ens gå och bara säga mamamamama. Fast när kläderna ska på är det inte alltid det blir rätt till 100%.
  Trevlig vecka!

  1. Hej Judith
   Ja, visst kan de mycket de här till synes så små människorna. Bara att ta till sig och lyssna ordentligt.
   Härligt med citronträd för övrigt.
   Önskar också dig en fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.