Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Fredagsregn

Det regnar och det regnar på utsidan medan vi på insidan kurar under filtar. Det är mysigt.

Utsidan motsvarar den själsliga insidan just idag. Tittade igår på en fruktansvärt vinklad debatt på SVT. En debatt som så totalt svartmålar vårt livsval. En debatt som inte lämnade något utrymme för valfrihet eller individualitet. Föräldrar och förskolepedagoger som på ett omoget och fullkomligt ignorant sätt talade rakt emot erkänd forskning. På ett burdust och trotsigt sätt förs normen om förskola för riktigt små barn fram utan minsta insikt om att barn och föräldrar är olika. Att alla måste få göra sina egna val utifrån de unika individer den familjen är.

Blir så trött. Och innerligt ledsen och less på detta samhället och tanken om att alla skall göra likadant. Hävdar bestämt att vi alla är olika och därför måste få möjligheten att göra olika val.

I min lilla del av verkligheten finns förståelse och stöd. Människor som ser, respekterar och ger oerhört mycket positiv energi.

Vi som tror på ett långsammare liv och stark anknytning till de egna barnen vi blir bara fler. Vi möts tack vare tekniken. Vi möts genom bloggar som denna, genom andra sociala media och genom organisationer och nätverk som Haro och Hemmaföräldrars nätverk. Det är fantastiskt att hitta positiva forum där alla val ses.  Mitt inre regn kommer att ge med sig men igår blev själen ledsen över den brist på förståelse och okunskap som uppvisades i Sveriges Television.

Fin fredag önskar jag er.

Etiketter: barn, föräldrar, förståelse, HARO, Hemmaföräldrars nätverk, individualitet, kunskap, olika val, regn, själ, SVT, valfrihet

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.