Sommartid

Klurigt det här med klockomställning.

Tänker varje år att det är så onödigt att hålla på med fram och bakvridande av klockan samtidigt som jag njuter av fördelen med ljusare om kvällarna varje vår.

Nu är den i alla fall omställd klockan och solen skiner så vackert. Idag vills det promenad känner jag i hela kroppen.

En underbar vårsöndag önskar jag er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar på ”Sommartid”

    1. Hej Ann
      Ja, visst borde det vara så enkelt. Bara bestämma sig istället för denna årliga tidsförvirring, fast samtidigt är det förstås skönt med det kvällsliga sommarljuset. Svår ekvation att få ihop!
      Kram.

  1. Min syster (3 år) tyckte igår att det var alldeles för tidigt att äta på kvällen. ”Man kan ju inte äta när det är ljust” sa hon. Men om några dagar eller någon vecka har hon nog vant sig. Jag tycker att vi kunde skippa tidsomställningen. Min syster gjorde att arbete om det och det visade sig att fler gamla dog och att det begicks fler brott vid tidsomställningarna.

    1. Hej Judith
      Ja, det tar ett litet tag att ställa om sig. Här tycker barnen också att vi äter för tidigt. Vi försöker oss på någon form av kompromiss och skjuter lite på middagstiden vilket ju innebär att nattningen också blir lite senare. Sommaranpassning helt enkelt.
      Angående tidsändringskomplikationer läste jag en tidningsartikel om att antalet hjärtinfarkter ökar en vecka efter omställningen för att sedan gå ner till sin normala nivå igen. Knepigt, så det kan nog stämma det som din syster fann.

      Önskar dig en fortsatt fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.