Driftighets-dagen

Fembarnsmamman som nu är trött på diverse halsinfektioner tog på sig extra driftighetsmössan idag och letade fram en privatläkare här i trakten som ville undersöka alla barnen samtidigt.

Fick tips om att leta mig ut på privatkanten av en kär släkting, som en gång haft halsflussbakterier florerandes runt i sin familj under lång tid. Hennes tips var alltså att undersöka alla för att se om vi har en smittkälla (utan symptom) här i familjen.

Så har vi alltså gjort idag och det konstaterades att ingen av de andra barnen har den bakterie som stora flickan och jag medicineras för. Skönt att veta.

Då får vi fortsätta att vårda våra förkylningar och nattliga hostor i vetskap om att det i alla fall inte är någon dold halsfluss. Bra att veta!

Trevlig torsdag på er alla!

Etiketter: bakterie, barn, familj, förkylningar, halsfluss, hosta, privatläkare, släkting, smittkälla, vetskap

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Driftighets-dagen”

 1. Krya på er nu – får vi hoppas att det bara blir bättre och bättre! Konstigt att inte er vc kunde ta sig an problemet? Så har vi fått göra flera gånger och då har det varit maken som smittat alla oss andra utan att han varit sjuk. Hunden har också någon gång varit boven, men ni har väl inga husdjur? Peppkram från vattkoppshuset!

  1. Hej Ann
   Ja, det är lite märkligt. De påstår att det är så många ute i samhället som är bärare att det inte är någon idé att testa familjemedlemmar, för att det räcker med att gå ut i affären eller till skolan och sedan dra hem det igen. Tydligen.
   Men, dyker det upp på någon mer familjemedlem får vi kräva odling på alla i familjen på VC. Får ha er som exempel. Vi behöver i alla fall inte kolla några husdjur för det har vi inga längre. Hade hund för ett antal år sedan, men efter honom blev det inga fler.
   Hoppas att vattkopporna inte är till stort bekymmer för er. När våra hade det fick vi Tavegyl mot klådan. Det fungerade bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.