Nikkaluoktasoppa
500 gr nötfärs
200 g strimlad vitkål
1/2 strimlad purjolök
1 lagerblad
2 tsk dijonsenap
2 msk tomatpuré
1 1/2 liter vatten
1 msk fond
salt och peppar
Bryn köttfärsen och lägg sen i strimlad vitkål och purjolök och fräs en stund tillsammans.
Lägg i lagerblad, senap, tomatpuré, vatten och fond och låt puttra 5 minuter.
Servera med nybakt bröd.
Originalreceptet fick jag från Sara – lev livet levande när jag frågade om bra recept på soppor i inlägget: En himmelsk soppa
Sara- lev livet levande
13 februari, 2012 — 12:34
Vad roligt att du provade den!
visst är den himmelskt god?!
Kram
Mamma
13 februari, 2012 — 13:30
Hej Sara
Ja, den är fantastiskt god! Så mild och härlig. Passade alldeles utmärkt med en liten brödbit till. Är hemskt glad för detta recept!