Tjat, tjat, tjat

Känns det som om jag får ägna många skoldagsmorgnar åt. ”Nu är klockan så och så mycket, dags att klä på sig, borsta tänder, borsta hår, fluorskölja. Klockan går, hör ni mig, bussen väntar inte vet ni..mm, mm.”

Men så kommer de i alla fall iväg, de små barnen, och vandrar ut till busshållplatsen i mörkret, tillsammans alla tre skolflickorna. Då klär jag på mig jacka, mössa, och om det är kallt termobyxa, för att gå ut till de en liten stund. För att vänta tillsammans med barnen och kramas det där lilla extra och så blir det oftast lite trams, fniss och kanske sång. En stund när vi bara är tillsammans, utan något tjatande alls. En mysig tillsammansstund innan de far iväg till sina egna världar i skolan. Det känns som ett bra sätt att starta dagen.

Sedan vinkar jag av bussen och vandrar in till de små barnen som fortfarande sover gott i sina sängar och börjar så sakteliga ta tag i dagens olika göromål. Idag får diskmaskinen uppmärksamhet allra först, tror jag. Tyckte att den såg lite ensam ut!

Önskar er alla en fin dag!

Etiketter: barn, borsta tänder, diskmaskin, flourskölj, hår, jacka, kläder, mössa, säng, skolbarn, skolbuss, skoldag, skratt, sova, termobyxa, tillsammans, tjat

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Tjat, tjat, tjat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.