Sovsamvaro

Så fort jag vänder mig om i sängen vaknar vår femåring, som för tillfället har svårt med sovningen.

Hennes madrass med tillhörande täcke, kudde och nallar ligger nu bredvid vår säng, i vårt sovrum. Har prövat det mesta men hon beter sig som om hennes och minsta systerns rum skrämmer henne och vaknar när hon sover där flera gånger om natten, ropar på pappa och gråter.

Just nu sover även minsta dottern i extrasäng hos oss eftersom hon är sjuk och jag vill ha uppsikt över henne på natten. Många sängar i samma rum är det.

Har inte hjärta att låta femåringen gråta sig igenom nätterna i eget rum. Tänker att det är naturligt att ’flocken’ sover tillsammans och att det är ett ganska nytt påfund ändå med egna sovrum. Fast visst hade det varit skönt att få vila ut utan små snarkande barn i samma rum.

Tur att det fortfarande är jullov, då kan vi vila oss och sova lite längre på morgonen.

Etiketter: barn, dotter, flocken, kudde, nalle, sängar, sjuk, skrämmer, sova, sovrum, täcke

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.