Hamburgare


Gott är det att göra egna hamburgerbröd och hamburgare. Så här såg det ut.

Recept på hamburgerbröd kommer här:

 • 50 g jäst
 • 1/2 dl olja (jag använder rapsolja)
 • 5 dl vatten
 • 2 tsk socker
 • 1 tsk salt
 • ca 1,2 liter vetemjöl

Blanda jäst, vatten, socker, vetemjöl, olja i bunken. Blanda i ca 10-12 minuter. Häll i saltet och blanda sedan i ytterligare 10 minuter. När du blandat färdigt lägger du ett tunt lager vetemjöl över degen, täcker med plastfolie och låter den jäsa i ca en timme. Knåda sedan på lämplig arbetsbänk, kavla ut och använd ett mått som verkar lagom stort för att bli hamburgerbröd. Jag använder en stor tekopp som jag vänder upp och ner och stansar ut runda små bröd. Lägg bröden på bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i en ugn du förvärmt till 225 grader. Låt bröden stå inne i 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna något på en bakduk.

Smaklig spis!

Etiketter: bakat, bröd, Hamburgare, hemlagat

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

5 svar till “Hamburgare”

 1. Tack för tipset på egna hamburgebröd! Jag har just satt en deg som jäser som bäst. Hoppas nu den blir bra. Jag valde lite ljummet vatten? Ikväll blir det hemlagade hamburgare efter barnens aktivitet ”Bild och Form”!!

  1. Roligt att du blev inspirerad!
   Javisst går det alldeles utmärkt att använda ljummet (fingervarmt vatten) då går jäsningen lite snabbare. Smaken blir aningens lidande förstås – men det gör inte så mycket i just de här bröden eftersom maten som skall vara i erbjuder mycket smak. Hoppas att bröden och måltiden blir bra!
   Låter roligt med Bild och Form som aktivitet – blir lite nyfiken. Skriv gärna mer om det Jennie!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.