Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Hamburgare


Gott är det att göra egna hamburgerbröd och hamburgare. Så här såg det ut.

Recept på hamburgerbröd kommer här:

  • 50 g jäst
  • 1/2 dl olja (jag använder rapsolja)
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • ca 1,2 liter vetemjöl

Blanda jäst, vatten, socker, vetemjöl, olja i bunken. Blanda i ca 10-12 minuter. Häll i saltet och blanda sedan i ytterligare 10 minuter. När du blandat färdigt lägger du ett tunt lager vetemjöl över degen, täcker med plastfolie och låter den jäsa i ca en timme. Knåda sedan på lämplig arbetsbänk, kavla ut och använd ett mått som verkar lagom stort för att bli hamburgerbröd. Jag använder en stor tekopp som jag vänder upp och ner och stansar ut runda små bröd. Lägg bröden på bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i en ugn du förvärmt till 225 grader. Låt bröden stå inne i 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna något på en bakduk.

Smaklig spis!

Etiketter: bakat, bröd, Hamburgare, hemlagat

« »

© 2020 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.