Frysklanteri och bullkalas

Ibland är man inte smartast. Lyckades plocka in saker i stora frysen i förrådet, saker som inte skall vara där. Plockar man in för stora saker och riktigt ’putter’ in dem så att dem precis får plats kan det bli så att de gör utbrytningsförsök efter det att man tryckt till dörren lite extra så att den inte skall gå upp.

Detta har alltså hänt här. Mitt i allt torktumlelagande och efterbehandlande av mamma, pappa och barnhår med tillhörande kamning kommer den fine mannen in och meddelar att frysen, den stora i förrådet, den står öppen. Med allt kött, bröd och frysta bullar i. Kvällsmaten blev således vatten och kanelbullar, flera stycken till alla i familjen. Sämre kan man förstås ha det.

Imorgon blir det stora matlagningsdagen. Grytor för hela slanten. Heja mig!

Etiketter: barn, bröd, bullar, förråd, frys, gryta, kött, mamma, pappa

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar till “Frysklanteri och bullkalas”

  1. Usch, vad irriterande. Såna saker tenderar att hända när man redan har mkt omkring sig har jag märkt. Om frysen går sönder el. det blir strömavbrott kan man få ut på hemförsäkringen för den förstörda maten, men vet inte om det finns för klanterier…stackare. Men, gryta är ju gott!

    1. Skulle vara drulleförsäkring då kanske! Men tror inte man kan försäkra sig mot sig själv, eller…?
      Visst är det så att när det kör ihop sig så gör det det ordentligt. Typiskt! Men, det gäller att försöka att göra det bästa av situationen. Och som du säger, gryta är ju gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.