Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Frysklanteri och bullkalas

Ibland är man inte smartast. Lyckades plocka in saker i stora frysen i förrådet, saker som inte skall vara där. Plockar man in för stora saker och riktigt ’putter’ in dem så att dem precis får plats kan det bli så att de gör utbrytningsförsök efter det att man tryckt till dörren lite extra så att den inte skall gå upp.

Detta har alltså hänt här. Mitt i allt torktumlelagande och efterbehandlande av mamma, pappa och barnhår med tillhörande kamning kommer den fine mannen in och meddelar att frysen, den stora i förrådet, den står öppen. Med allt kött, bröd och frysta bullar i. Kvällsmaten blev således vatten och kanelbullar, flera stycken till alla i familjen. Sämre kan man förstås ha det.

Imorgon blir det stora matlagningsdagen. Grytor för hela slanten. Heja mig!

Etiketter: barn, bröd, bullar, förråd, frys, gryta, kött, mamma, pappa

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.