Boktips

När vi för några veckor sedan var barnvakt åt en liten tvåårig kille lärde vi oss någonting nytt om en bok som länge bott i vår barnbokhylla.

Våra barn har alltid älskat Barbro Lindgrens böcker om Max och några av deras första litterära upplevelser har varit glada skratt till ”Titta Max” som gör massvis med tokigheter. Förutom boken Max Blöja som de aldrig riktigt förstått sig på utan även som mycket små ställt tillbaka på hyllan utan ett enda skratt. Den boken hittade besökstvååringen och han skrattade och ojade sig nästan fördärvad. Många känslor var inblandade. Han skrattade åt Max, blöjan, det kissade golvet mamman och hunden flera kvällar i rad. Så fort det var läggdags ropade han på mig och höll upp denna för honom både fasansfullt kittlande och vansinnigt roliga bok.

Tänk så olika det kan vara. Undrar om det är för att han är pojke han tycker att boken är så rolig eller för att just han har den sortens humor?

Rekommenderar alla Maxböckerna för att de är tokroliga för både barn och vuxna. ’Boardbook’ är bra då kan de små barnen bläddra massor alldeles själva.

Etiketter: Barbro Lindgren, barn, barnbok, blöja, bok, bokhylla, humör, Max, skratt

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.