Hembakt Pizza

Hembakt pizza är en av barnen mycket omtyckt middagsrätt. Hyfsat enkelt också bara man ser till att börja i tid.

Här kommer recept på pizzabotten och tomatsås:

Pizzabotten:

 • 4 dl kallt vatten
 • 2 msk rapsolja
 • 1 l vetemjöl
 • 1 tsk salt
Blanda allt utom saltet i bunken och låt maskinen arbeta 12 minuter. Häll sedan i saltet och låt maskinen arbeta ytterligare 10 minuter. Strö nu på ett tunt lager mjöl ovanpå degen, täck bunken med plastfolie och låt jäsa i ca 1 1/2 timme.

Tomatsås:

 • 1 förpackning med passerade eller krossade tomater, helst ekologisk.
 •  2 msk tomatpuré
 • 2 msk rapsolja
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk socker
 • 2 krm svartpeppar
 • oregano
 • 2 hela vitlöksklyftor
När degen jäst färdigt tar du upp den på en bra bänk och delar i två delar. Kavla ut delarna var för sig, lägg ut degen på bakplåtspappersklädda plåtar, stryk tomatsåsen på pizzabottnarna, lägg på riven ost och pålägg efter eget huvud. Vi brukar ha kokt skinka, tomat, kronärtskockshjärtan och svarta oliver. Sätt in en plåt i taget i en 225 grader varm ugn och låt stå i ca 20 minuter.

Etiketter: hembakt, hembakt pizza, pizza, pizzabotten, tomatsås

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Hembakt Pizza”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.