Funderingar

Ibland dyker funderingar av det lite allvarligare slaget in i huvudet. Vill få ordning på hur jag tänker och värderar kring barnens uppväxt. Och när jag funderar, vilket jag gjort många gånger under dessa dryga tio år som förälder, kommer jag ständigt till samma punkt. Vill att barnen skall få mod att aktivt välja den väg som känns rätt för just de unika individer som de alla är. Vill att de skall förmedla medmänsklighet, empati och bära med sig och dela med sig av all den glädje och kärlek som finns här i vår familj. Vill att de skall få styrkan att vara goda människor.

Det finns så många konstnärer som förmedlat alla de existentiella funderingar som snurrar runt i mitt huvud men för stunden känner jag att Bo Kaspers Orkester sammanfattade det bäst. Att välja sitt liv, sin egen väg och fundera över vem jag/du/ni vill vara är otroligt viktigt. Så jag kan inte säga det bättre själv:

”Dom vill lära dig att krypa, att gå i takt.
Dom vill lära dig marschera, att stå i givakt.
Stå på rad och klappa händer, för sakens bästa hålla med.
Lära dig hur vinden vänder, för sakens bästa gå på led.

Dom vill lära dig att ljuga, när det tar emot.
Lära dig bocka och att buga, för någon idiot.
Jag vill lära dig att dansa, om det någon gång blir av.
Om jag får nått att säga till om, då skall du dansa på min grav.

Dom vill lära dig att tvivla, på det du tror.
Gå omkring och vara rädd för, din syster och din bror.
Jag vill lära dig att dansa, om det någon gång blir av.
Om jag får nått att säga till om, då skall du dansa på min grav.”

 

Från skivan ’Vilka tror vi att vi är’, Bo Kaspers Orkester.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.