Bra-att-ha-verktyg
Idag har näst yngsta dottern och jag varit och handlat ett käckt verktyg till köket, en baguetteplåt. Den var förstås tvungen att prövas med en gång så idag har vi bakat baguette som fått kalljäsa i fem timmar. Därför har jag stått mitt i sommarnatten och bakat ut kladdig baguettesmet och flitigt försökt övertyga degen om att den visst skall få plats på EN plåt, eftersom jag nu inte har fler. Det stod så i receptet, till en plåt. Får modifiera receptet efter eget huvud nästa gång.
Nu står bröden i alla fall i ugnen och på ugnens botten står en liten vattenskål, allt för att ytan på baguetterna skall bli riktigt fin. Det är så spännande. Bara tio minuter kvar nu så får vi se resultatet…
Det var riktigt gott till kvällstéet!
En baguetteplåt är en ypperlig grej att ha i sitt kök!
Hembakta baguetter är guld värt! Hur var plåten? Man kanske ska satsa på en sån…
Hej Ann-Louise. Roligt att du hittat in till bloggen! Baguetteplåten var bra, jag gjorde lite för stora bröd vilket resulterade i att degen inte riktigt höll sig där den skulle. Skall se till att degen ligger nere i sina respektive ’fåror’ nästa gång. Om du bakar en del och tycker om baguetter skall du absolut satsa på en sådan här plåt. Både rolig och praktisk. Jag inhandlade vår hos den lokala Järniahandlaren.