Innehållsfunderingar

”Va, så roligt. Har ni startat en blogg! Ja, men då MÅSTE du ju skriva om barnuppfostran! Du måste det! Det är toppen att alltid kunna ringa till er för ni är så kloka, har så många bra funderingar. Ni förstår er på barn.”

Ja, det är förstås roligt att få positiv kritik. Att vara någon som frågas om råd är smickrande men också lite läskigt och inuti blir jag lite osäker. Erfarenhet av barn har jag och jag lärt mig en hel del genom åren. Vi gör bara vårt bästa och det vi anser fungerar för våra barn, för de unika individer dem är. Vi tänker mycket kring det vi gör med respekt, tålamod och förståelse som honnörsord. För det har vi tid att göra. Det är förstås inte alltid det fungerar på barnen…

Lutar mig mycket på en kombination av Anna Wahlgren och Lars H Gustafssons teorier om barnuppfostran. Deras teorier får rulla runt i mitt huvud och sedan diskuteras mellan mannen och mig  och resulterar då i något som vi känner oss trygga i och kan stå för. Att detta fungerar för oss innebär förstås inte att det per automatik fungerar för andra barn och föräldrar.

Så, ja ibland kommer bloggen att handla om barnuppfostran.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.