Morgonsysslor

”God morgon mamma” ropar barnen glatt från sina rum och strax efter tjuts det över vem som har tagit vad från vem. Men ändå så känns det så skönt att vakna på det här sättet. Inga väckarklockor som låter tidigt på morgonen, det är sommarlov! Vi kan vakna när vi vill. Och idag vaknade vi till riktigt fint väder!

Blommorna på framsidan är nu vattnade för att kunna klara dagen och där i blomsterlådan hittade jag en blomsterdahlia som är dubbelblommande. Bak på den vissnade blomman sitter en ny knopp som antagligen kommer att slå ut under dagen. Jag blev så glad att jag fick nog med energi att ta tag i månadens räkningar innan det är dags för frukost. Sedan måste blommorna på baksidan också få sig lite vatten och barnen kanske måste kläs på och diskmaskinen plockas ur och så behövs det nog bakas lite mer bröd och sängarna måste bäddas och kanske att dammsugaren skulle få jobba lite och tvätten sorteras. Hmm, men först måste vädret njutas av tror jag bestämt. Lite kaffe till frukosten får det bli. En skön morgon!

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.