Fisksoppa
Idag blir det fisksoppa till middag. Det var längesedan.
Fisksoppa är så gott och härligt mättande. På ett fräscht sätt.
Mamman använder:
lök
passerade eller krossade tomater
salt, vitpeppar
vatten
fiskfond
matlagningsgrädde
fisk: idag lax och sej
dill och persilja
Brukar steka upp lite lök, gul, schalotten, silver eller den lök vi har hemma. Häller sedan över passerade tomater, späder med vatten och lite fiskfond. Saltar och pepprar och låter det sedan stå för att puttra ett litet tag.
När det kokat ihop cirka en halvtimme kanske en timme delar jag fisken, idag blir det lax och sej, och häller i lite matlagningsgrädde, ca 1-2 msk, och lägger i fisken i små bitar. Kryddar sist med dill och persilja. Smakar och av kryddar ev lite till.
Till det serverar jag vatten och en bit gott bröd. Brukar bli mycket uppskattat. I alla fall av den största dottern och mamman och pappa.