Schweiziskt bondbröd
Ett mycket gott bröd att t ex rosta till morgonsmörgåsen. Bakar detta cirka en gång i veckan. Toppenbröd att göra stor sats på för att frysa in och sedan tina allteftersom det behövs.
Recept för 4 limpor kommer här:
- 25 g jäst
- 1 liter kallt vatten
- 2 msk olja (jag använder rapsolja av god kvalitet)
- 2 tsk salt
- 8 dl rågsikt
- ca 2 l vetemjöl
Gör så här:
Blanda jäst, olja, mjöl och vatten i bunken. Låt maskinen arbeta degen i ca 12 minuter. Häll i saltet och låt maskinen arbeta degen ytterligare 10 minuter. Täck ytan på degen med lite mjöl, täck för bunken med plastfolie och låt degen jäsa cirka 2 timmar.
Jag uppskattar verkligen dina brödrecept och andra recept också såklart!! Tack!
Fantastiskt roligt att få dela med sig och inspirera! Tack Jennie. Det kommer säkert fler recept!
Fantastiskt gott och lättbakat bröd! Och mannen blev glad över att de är perfekta att rosta – engelsman som han är klarar han sig inte riktigt utan toast…
Kram
Hej Sara
Ja visst är det bra som toast! Kul att ni gillar det.
Hej brödet ser gott ut,men ska det verkligen vara 2 liter mjöl plus 8 dl rågsikt och bara 1 liter vatten?
Hej Annette
Det stämmer utmärkt. Sammanlagt 2,8 dl mjöl och 1 dl kallt vatten.
Fin söndag till dig.